Erin Watt : The Royals - Papír hercegnő #1

13:10

Nagyon nagy figyelem övezte ezt a sorozatot, mindenhonnan azt hallottam, milyen fantasztikus könyv. Ilyen esetekben mindig kételkedve kezdek el valamit olvasni, de az ellenszenvem az első oldalakon eltűnt és le se tudtam rakni a könyvet.

Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van. Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni? 
Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!

Idézetek:
„Én elárultam az érzéseimet, ő pedig közölte, hogy tartsam meg őket magamnak. Kíméletesen csinálta, de az is fáj, ha tiszta kést vágnak az emberbe.”

„Nem tudom mit akarsz tőlem. 
– Akkor már ketten vagyunk, akik nem tudjuk – mondja sötéten.”

„ Te tényleg azt hiszed, hogy van olyan férfi, aki nem okoz fájdalmat? Ők ilyenek, Ella. Bántanak – ragadja meg a csuklómat.”

„Ez a srác az ellenségem volt, megannyi szenvedés forrása. Most viszont úgy kapaszkodom belé, mintha egyedül ő nyújthatna megnyugvást a világon.”
– Senki sem akarja, hogy tönkretegyék. Mindenki arra vágyik, hogy megmentsék.”
„A sors keze a gyengéknek való: azoknak, akiknek nincs elég hatalmuk vagy kitartásuk, hogy kihozzák az életből, amit akarnak.”

Igazából a borító alapján én valami egészen másra számítottam, nem egy úgymond hétköznapi történetre. A könyv mégis annyira magával ragadó, hogy egyszerűen nem tudtam letenni, éjszakába nyúlóan olvastam a sorokat és egyáltalán nem tudtam betelni vele, és már megértettem, miért van ekkora népszerűsége.

A történetben nincs semmi meglepő, sokkal inkább a titkok, fájdalmak és karakterek teszik olyan izgalmassá és szerethetővé ezt a történetet. Ella, egy igazán belevaló csaj, akinek egyetlen célja a túlélés egy olyan világban, ahol egyedül maradt. Igazán kíváncsi voltam, hogy képes lesz-e letelepedni és új életet kezdeni, vagy a múltja újra előtérbe kerül. Az ő karaktere azt mutatta meg, hogy mennyi szörnyűség van az életben, milyen, amikor bekerülsz egy idegen világba, milyen az, amikor a megélhetésedért kell küzdened, mikor másoknak mit sem számít a pénz. A Royal fiúk mindenkit tönkretesznek, de leginkább önmagukat, ugyanis egy igencsak önpusztító életet élnek. Ella amikor megérkezik hozzájuk a helyzet még rosszabb, de mégis a lány a tisztaságával és naivságával fényt csempész az otthonukba. Az öt Royal testvért teljesen eltérő személyiség és mindegyikük másfajta fájdalmat hordoz magába, melyből ebben a részben nem sokra derül fény. Reed a testvérek közül a vezéregyéniség és az ő szava a döntő.

Egy ellentétes világgal találjuk szembe magunkat a könyvben. A pénz és a szegénység, a tisztaság és sötétség. Mégis ebben az ellentétes világban van valami közös a veszteség okozta fájdalom. Mindkét oldal ugyanúgy megszenvedi az élet sötét oldalát. Éppen ez az a könyvben, ami kibillenti a tündérmese sztorit, számtalan titkot kerül a felszínre és a fájdalom egyre csak nő. A viharfelhő végig ott lebeg a történet felett, mégis meglepő volt számomra a befejezés. Alig várom, hogy a folytatásokat is a kezembe fogjam.

Egy érzelmi hullámvasútra ülsz fel, ha elkezded a könyvet. Sok esetben megosztó, hiszen egyszerre mocskos, megbotránkoztató, tabu témákat döntögető, mégis benne van a család iránti elkötelezettség, a törődés és az összetartás varázsa. Szerintem nem fogsz csalódni, de készülj fel, hogy ezek a Royal fiúk mindenkit tönkretesznek!



Értékelésem: 

You Might Also Like

0 megjegyzés