Julia Quinn : Rokesby - Miss Bridgerton miatt #1

13:51

Gondolom nem csak éreztem a cím alapján, hogy nekem ezt a könyvet el kell olvasnom. Akik szeretik Julia Quinnt tudják jól, hogy a Bridgerton család története felülmúlhatatlan, így nagyon megörültem, hogy újra halhatok a kedvenc szereplőimről, bár kicsit csalódnom kellett a történetet élveztem.

Néha ​​ott találod meg a szerelmet, ahol a legkevésbé várnád…
Most nem ez történik.
Mindenki azt várja, hogy Billie Bridgerton az egyik Rokesby fiúhoz megy majd feleségül. A két család már évszázadok óta él egymás szomszédságában, és gyermekként a fiús lendületű Billie rendszerint Edwarddal és Andrew-val csatangolt. Bármelyikből remek férj válna… valamikor.
Néha pontosan abba szeretsz bele, akibe szerinted kellene…_
Vagy nem.
A Rokesby családnak csak egyetlen olyan tagja van, akit Billie ki nem állhat, és az George. Ugyan ő a legidősebb, így a hercegség hivatalos örököse, de arrogáns, idegesítő, és Billie mély meggyőződéssel hiszi, hogy a férfi megveti őt. Ami tökéletesen kényelmes felállás, mert ő maga sem bírja elviselni George-nak még a látványát sem.
De néha a sorsnak különösen kegyetlen a humora…
Mert amikor Billie és George a sors különös szeszélye folytán szó szerint egymásba kénytelen kapaszkodni, másfajta szikrák kezdenek pattogni körülöttük. És amikor a két régi ellenfél végre megcsókolja egymást, lassan felfedezik, hogy az, aki mellett képtelenek megmaradni, ugyanaz, aki nélkül élni sem tudnának.
Idézetek:

Már akkoriban tudta, hogy ő nem olyan, mint a többi lány. Nem akart zongorázni, sem varrással bíbelődni. Kint szeretett volna lenni, vágtatni a friss levegőn a lova hátán, érezni, ahogy a napfény táncol a bőrén, miközben a szíve együtt dobog és száguld a széllel. 
Szárnyalni akart. Még mindig ez a vágya.”

Vajona mama meglepődik majd? 
– Egy leheletnyit sem. 
– Hogyan? – Billie-nek leesett az álla. – De hiszen utáltam George-ot! 
– Dehogy utáltál – mondta George. 
Billie morcosan nézett rá: – Rettenetesen bosszantottál. 
– Te pedig olyan voltál, mint kavics a cipőben. 
– Nos, te pedig… 
– Mire ez a versengés? – kérdezte Lady Manston hitetlenkedve. 
George Billie-re nézett, és amikor a lány elmosolyodott, az betöltötte a lelkét. 
– Nem versengünk – mondta halkan, és karjába zárta a lányt. – Egy csapat vagyunk.

Nem arról van szó, hogy Billie Bridgertonnak ne lett volna meg a magához való esze.”

És George… Neki a lélegzete is elakadt. Mert ugyan hallotta már Billie-t kuncogni, ezerszer is. De ez alkalommal más volt. Ugyanúgy hangzott, de amikor a könnyed nevetés eljutott George füléig… 
Még soha nem hallott ennyire bájos hangot. És valószínűleg ennyire ijesztőt sem. Mert sejtette, hogy mit jelent. És ha van valaki ezen a világon, akibe nem hajlandó beleszeretni, akkor az Billie Bridgerton.”

Az egyetlen csalódásom, hogy nem sok köze volt az előző kötetekhez. Sokáig még az is találgattam, hogy Billie kinek is a lánya. Ennek ellenére úgy gondolom Julia Quinn újra egy szerethető történetet hozott össze. Egy nap se kellett, hogy kiolvassam a könyvet és bizony ez a legnagyobb baj ezekkel a történelmi romantikusokkal, úgy falom őket, hogy amikor a végére érek csak értetlenül állok előtte, hiszen még csak most kezdtem el. Engem teljesen kikapcsolnak, így egy zord időben az ágyban töltős napom tökéletes társának bizonyult.

Imádtam Billie Bridgerton személyiségét. Egy igazi, talpraesett és határozott nő, aki eszmélten humorral rendelkezik és a kétkezi munkától sem riad vissza. Egyetlen dolgot nem kedvel, hölgynek lenni az előkelő társaságban. Így számára Aubrey Hall a tökéletes világot jelenti, ahol önmaga lehet. Igen, az írónő nem nagyon tud hibázni, ha megfelelő karaktereket kell összehoznia. George ugyanis pont az a személy, akit Billie ki nem állhat. Arrogánsnak és idegesítőnek tarja a férfit, aki azonban sokkal összetettebb személy. Hiszen magán cipeli annak a terhét, hogy ő az örökös és ezáltal meg van kötve a keze. Míg fivérei az országot szolgálják, addig ő semmit nem tehet. Azonban amikor a két fiatal egy váratlan helyzetben egymásra lesz utalva, lassacskán megismerik, hogy mennyi titka is van a másiknak. Az érzelmek sziporkáznak kettőjük között. Imádtam a gúnyos, ironikus hangvételű beszélgetéseiket, amelyekből a csipkelődés és a humor sem maradhatott ki. Teljesen magával ragadott a kettőjük között húzódó csatározás. Meg kell említeni a  mellékszereplők is, fantasztikusan kiegészítik a történetet és remekül alakítják a háttérből az eseményeket.

Bár a várva várt remény, hogy újra megjelennek a Bridgerton család tagja, a könyv olvasásának az elején szertefoszlott, de ez sem tántoríthatott el attól, hogy élvezzem a történetet. Annak pedig kifejezetten örültem, hogy azért néhány dologban mégis megjelent egy szelete a múltnak. Ki ne emlékezne ugyanis a vérre menő Pall Mall harcokra. Bizony ebben a családban ez még mindig egy veszélyes játéknak számít, ahol bármit megtesznek a résztvevők a győzelemért. Igen, nincs mit tenni, nem tudok és nem akarok rosszat írni, egyszerűen imádom ezeket a könyveket. Minden egyes olvasásnál együtt élek a történettel és nem keresem a hibákat, csak élvezem, amit a könyv nyújt számomra.

Ha én nem győztelek meg, itt van tíz ok, amiért érdemes elolvasni  ezt a könyvet : 

Mert Julia Quinn végre visszahozta a történelmi romantikusok legkedveltebb családját
Mert hol máshol olvashatnánk ennyire érzéki utalást az íjászatra?
Mert ROMANTIKA
Mert biztosan szeretnéd figyelemmel kísérni, ahogy egy félkarú férfi kártyavárat épít.
Mert a hős, a hősnő, és a macska közötti harcban végül a macska győz.
Mert csupa SZELLEMES VISSZAVÁGÁSBÓL állanak a párbeszédek.
Mert egyetértesz azzal, hogy a PAll Mall igazi véres játék.
Mert George Rokesby olyan dögös, hogy megérdemelne egy saját BBC-minisorozatot.
Mert ott AZ A CSÓK!

És persze Miss Bridgreton miatt.

Értékelésem: 

You Might Also Like

0 megjegyzés