Rebecca Donovan : What if - Mi lenne, ha...

15:09

 Rebecca Donovan a Csak lélegezz! trilógiával belopta magát a szívembe. Nagyon vártam már, hogy újabb történetet olvashassak tÅ‘le. Mi lenne ha... egy teljesen más témát dolgoz fel, mégis képes volt megérinteni. Nem véletlen, hogy Å‘ az egyik kedvenc írónÅ‘m.

Mi lenne, ha másodszorra is átélhetnéd az elsÅ‘ találkozást? 

Cal Logan döbbenten veszi észre Nicole Bentleyt a vele szemben lévő kávézóban, több ezer kilométerre szülővárosuktól. 1 éve, az érettségijük óta senki sem látta őt, és senki sem hallott róla. Úgy tűnik, hogy ő nem is Nicole. A lány pontosan ugyanúgy néz ki, mint Cal gyerekkori szerelme, de az ő neve Nyelle Preston, és fogalma sincs arról, hogy Cal kicsoda. Nyelle ösztönző, fogékony és vakmerő, az élethez való szenvedélyes hozzáállása másokra is átragad. Ebben Nicole teljes ellentéte. Calt totálisan lenyűgözi a lány, és megállíthatatlanul beleesik.

Nyelle azonban kivételesen titokzatos, és ahogyan Cal egyre közelebb jut a rejtélyek megoldásához, úgy egyre kevesebbet akar tudni.

Amikor a múlt és a jelen titkai összecsapnak, egy dolog világossá válik: Semmi sem az, aminek látszik.




Idézetek:

“– Imádom a csillagokat nézni – szólal meg Nyelle. A hangja halk és távoli, akár egy emlék. – Ha engeded, minden fájdalmadat elmulasztják. És mire felkel a nap, a szomorúságnak már vége is.”

“Hihetetlen, milyenek az emberek. Miért nem tudnak egy kicsit lazítani? És élni egy kicsit.”

“Lélegzetelállító látni, ahogy élsz. Az életed csupa-csupa lehetÅ‘ség. Olyan élet, amit a legtöbb ember nem él meg.”

“A megbánás olyan, mint egy gonosz vadállat, ami mélyen a húsodba ereszti a karmait, és sót szór a sebeidre, amelyek már kezdenek begyógyulni.”

“De még ha úgy teszünk, mintha nem történt volna semmi, akkor sem tudjuk elmulasztani.”

Mi lenne ha... már a cím is igencsak elgondolkodtató. Hányszor raktuk fel mi is életünk során ezt a kérdést. Akár most is, amikor ezeket a sorokat olvasod, az fordul meg a fejedben, hogy mi lenne ha…

Úgy gondolom, egy nem mindennapi történetet kap az olvasó. Az írónő, újra képes volt a lelkek mélyéig hatolni ezzel a történettel és megérinteni a leggyengébbik pontjainkat. Hiszen sok mindenről szól ez a könyv és akár irányt is mutathat néhányunknak. Amit én legjobban szerettem az Nyelle egyedülálló karaktere. Egy nagyon különleges lány mindennapjaiba csöppenünk bele, akinek van egy különleges listája. Egy olyan lista, amely néha eszement, de többnyire nagyon fontos dolgokat tartalmaz. Mégis a fesztelenség és a könnyedség, ami lenyűgöző Nyellben, főleg, hogy a könyv előrehaladtával egyre jobban felszínre kerülnek a titkok, amelyek egészen másként láttatják a történetet.

Rebecca Donovan mindig egy nagyon különleges férfi karaktert teremt. Nem egy hibátlan és tökéletesen ellenállhatatlan férfit kapunk, hanem egy nagyon is összetett és nagyszerű belsÅ‘ értékekkel rendelkezÅ‘ személyt.  Cal ugyanis megértÅ‘ és bármennyire is kíváncsi, nem erÅ‘lteti az igazság felszínre kerülését. Nyellel való találkozása után, nem mindennapi dolgokat tesz meg. Én Å‘szintén úgy gondolom, mindenkinek ilyen spontán és élménnyel teli Å‘rültségeket kellene megtennie legalább egyszer az életében. Tudni kell ugyanis kiszakadni a mindennapokból, és esztelenül nekivágni a világnak.

Ez a könyv több mindenről szól. Nem egy könnyű témát dolgoz fel, hiszen szól szerelemről, barátságról és veszteségekről. A legfontosabb azonban, amit ez a történet magába foglal, a második esély. Mi lenne, ha kapnál egy második esélyt az élettől? Cal és Nyelle megmutatja számunkra, milyen az, ha kapunk egy második esélyt, arra, hogy boldogok legyünk és megragadjuk az élet legapróbb örömeit, képesek legyünk továbblépni, feledni és újra szembenézni a félelmeinkkel.

A szerzÅ‘nek van egy megjegyzése ezzel a könyvvel kapcsolatban, mégpedig, ha teheted olvasd el újra, hiszen miután számodra is ismertté válnak a titkok és a befejezés, egy egészen új szemszögbÅ‘l, más élménnyel gazdagodhatsz. Mert ne felejtsd el, nincsenek véletlenek! Mindenki aki vágyik valami különlegesre, mély érzelmekre, ahol a lélek részleteit rakosgatjuk össze oldalról oldalra. Egyszer sírunk, máskor nevetünk. Elgondolkodtat, fájdalmat okoz, de egyszerre boldoggá is tesz. Akkor ez a te könyved.

Értékelésem:


You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Nagyon Várólistás nálam a könyv és amikor ilyen jó értékelést olvasok róla mindig egyre előrébb kerül :)

    VálaszTörlés