A.O. Esther : Összetört glóriák – Megbocsátás #6

12:35

Mikor szükségem van egy kis kikapcsolódásra, akkor mindig a kezembe fogok egy könyvet Esztertől. Az Összetört glóriák az egyik kedvenc sorozatom lett, imádok újra és újra visszatérni a történethez és a szereplőkhöz.

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Oldalak száma: 500
Kiadás éve: 2014

Elijah és társai a Halál Angyalának börtönébe kerülnek, ahol Azrael könyörtelen kínzással akarja rávenni őket, hogy fogadják el őt vezérüknek. 
Sophiel, Gabriel, Ramodiel, Muriel, Machiel és a két viking király eközben rettegve várják a naplementét, hisz tudják, ahogy a véres korong alábukik, a déróriások elevenen felfalják őket. Mi mást tehetnének, mint hogy imádkoznak? Az egész tömeg egyszerre ismétli Gabriel arkangyal szavait, és csodák csodájára a segítség nem marad el: Valkűrök mentik meg az embereket és az angyalokat. Ezután azt is elárulják, hol rejtőznek a maradék kristálykoponyák, melyek segítségével az angyalok kiszabadíthatják társaikat. A koponyákat a leghátborzongatóbb helyeken őrzik, kígyókkal, medvékkel, sárkánnyal kell megküzdeniük értük. Megannyi lélekvesztő út, megannyi veszély leselkedik rájuk, miközben csendben szárnyait bontogatja a szerelem. 
Eközben Elijah csak nem hajt fejet Azrael előtt, így az cselhez folyamodik. Tudja jól, csakis egy módon törheti meg a vezért, ha Sophielt használja fel ellene. Miközben a féltékenység, a gyűlölet és a békétlenség tetőfokára hág a régen testvérként élő angyalok között, Arshamon démoni serege is rájuk támad a túlvilági kincsek reményében. A démonokkal szemben egyetlen esélyük marad, ha összefognak. Vajon képesek lesznek rá, hogy vállvetve harcoljanak? Van-e olyan bűn, ami nem megbocsátható? Van-e olyan seb, amit soha nem gyógyít be a szerelem? Vajon eltörölhető-e a föld színéről a gonosz?


Idézetek:

„A megbocsátás a világ legnehezebb dolga.

„Atyánk végtelen jósága az, ami fáj. Az érzés, hogy bár meg sem érdemlem, ő mégis ennyire szeret engem.

„Az első tűzgolyó az étkezőben beszélgető angyalok feje fölött süvített át a téren, majd nagy robajjal betörte a konyha falát, és kigyújtotta az odapakolt asztalokat és székeket. 
– No lám! – Bardo kövér karikákat fújt a levegőbe. – Úgy tűnik, ideértek a pokolfajzatok.

„A szavak olykor nagyobb sebet ejthetnek, mint a legélesebb fegyverek.

„– A szerelem törékeny dolog, barátom – sóhajtott fel keserűen Elijah. – Sokat elbír, de nem mindent… Vannak dolgok, amiket nem gyógyít be az idő sem.

„Veled minden olyan könnyűnek tűnik. Melletted elhiszem, hogy mindenre képes vagyok, pedig valójában nem is.


Nehezen vettem kezembe a hatodik kötetet, hiszen tudtam, hogyha ezt elolvasom, bizony várnom kell a befejező részre. Már ez önmagában különlegessé tette az olvasást, hiszen ahogyan haladtam előre a történetbe, úgy tudatosult bennem, hogy számos megválaszolatlan kérdésre csak később fogok választ kapni.

A hatodik rész is ugyanolyan váratlan fordulatokat és izgalmakat tartogatott számunkra, mint az előző kötetek. Én egyenesen imádtam minden sorát. Teljesen magába szippantott a történet, szinte alig tudtam lerakni a kezemből. Már a kezdés is egészen drámaira sikeredett, ezzel az írónő az első pillanattól magával ragadja az olvasót. A déróriások és Azrael sikeresen legyőzi Elijahékat. A veszteség pedig súlyos következményekkel jár. A könyv megmutatja nekünk hogy mennyire erős a hit, ha valaki képes hinni, az élet mellé áll. Így történet Gabrielékkel is. Az imádságukat meghallgatva, segítségükre sietnek a misztikus valkűrök. Így az angyalok megmenekülnek és elindulhatnak, hogy kiszabadítsák társaikat. Az út azonban nagyon veszélyes. Szörnyekkel, ellenséggel és ármánnyal kell megküzdeniük. A hitük azonban megingathatatlan.

Sophiel karakterét már az első pillanattól megkedveltem. A tiszta lelkű angyallány sok mindenen ment keresztül és most újabb akadályok kerültek elé. Igazából haragudtam az írónőre, hogy így alakította a történetet. Számomra Sophiel csak Elijahval létezik, de most az ártatlan angyallány a Halál Angyalának kezei közé kerül. Mégis itt érzem legerősebben azt, amit ez a könyv  mondani akar nekünk. Hiszen már a címe is magába foglalja a történet nagy tanulságát. Megbocsátás.Sokszor gondoljuk úgy, hogy megbocsátunk, de ez nem így van, hiszen a sérelmek, a fájdalmak, amit neked okoznak, mindig ott fognak élni benned, és ezeknek a megbocsátása a legnehezebb feladat. De mindenkinek sikerülhet.

Elszörnyedve láttam, hogy a hatalomvágy milyen módon képes kifordítani az embert önmagából. Azreal olyan kegyetlenségeket tesz, amely csak nehezen megbocsáthatók. Elijah, mégis képes lenne neki megbocsátani, de a Halál Angyala elköveti a legnagyobb hibát, azzal, hogy hazugsággal és varázslattal elveszi tőle, ami számára a legfontosabb. Kevés szót ejtünk Mizrealről. Valahogy számomra mindig is egy negatív karakter volt, de talán most sikerült megértenem a tetteit. Nagyon sok fájdalom érte és ez megkeményítette őt. A szerelem, amit még mindig érez Elijah iránt pedig egy újabb ok a kegyetlenségére. Viszont számára is létezik megbocsátás és ezzel visszakapta a boldogságot, ami hiányzott az eddigi éltéből. 

A romantikus vonalak most sem hiányozhatnak a történetből. Az egyik kedvenc párosom Machiel és Harald. Nagyon várom, hogy az ő sorsuk, hogyan fog alakulni. Hiszen egy nagyon kedvelhető és nem mindennapi párosról van szó. Mindezek mellett ott egy újabb kialakuló kapcsolat Gabriel és Muriel között. Tökéletesen kiegészítik egymást, viszont Gabrielnek előbb le kell győznie a démonjait, hogy teljes szívvel megkaphassa a vágyott nőt. Soha nem lehet tudni milyen szerelmek, bontakoznak még ki. Én kíváncsian várom, hogy hogyan fog alakulni az angyalaink sorsa.

Ezt a sorozatot mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen olyan kérdésekre kapsz választ, mint Van-e olyan bűn, ami nem megbocsátható? Van-e olyan seb, amit soha nem gyógyít be szerelem? Vagy éppen, hogy eltörölhető a gonosz a föld színéről? Légy részese te is az Összetört glóriák sorozatnak. Nevess, harcolj, ess szerelembe és légy boldog az angyalokkal együtt!

Értékelésem:


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szio.Eltudnád kuldeni a 6.reszt?nagyon szeretném elolvasni!fodor.emma40@gmail.com
    Előre is köszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, sajnálom, de nem tudom egyik rész sem elküldeni, hiszen én könyv formában olvastam.

      Törlés