Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr #1

11:58

Már nagyon régóta várólistán volt a sorozat első része. Most végre volt időm, arra hogy belekezdjek. Nagyon sok jót hallottam a könyvről, nem csalódtam. Tényleg egy fantasztikus történet, nagyszerű felépítéssel, és karakterekkel.

ANNYIRA ELLENTÉTESEK…
ÉS MÉGIS MILYEN ÖSSZEILLŐK!
Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem emlékszik a teljes igazságra.
Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna.
Valószínűleg semmi közös nincs bennük. Mindketten olyan titkokat rejtegetnek, melyek lehetetlenné tehetik kettejük kapcsolatát. Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztatna azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.


Idézetek:
A kudarc az egyetlen ellenséged. Az egyetlen út előtted van, ezért 
soha ne süsd le a szemed. Sikerrel járunk, mert hiszünk.”
„Egyikünk sem akart szerelembe esni. Néha az életben ez csak úgy megtörténik.”
„Gondolod,egyelőre meg tudunk egyezni abban,hogy hűséget és bizalmat fogadunk egymásnak, én akarlak téged,te akarsz engem,és majd később kitaláljuk a boldog befejezésünket?”
„Imádtam, ahogy felfelé görbült a szája: részben a rosszcsont mosolya, részben a titokzatos férfié.”
„(…) Nem akarom, hogy az életem minden emlékekkel teli perce arra az életre emlékeztessen, amit már sosem kapok vissza.”
„Mindannyian így kezdtük: a boldogság apró csomagjaiként. Én, Aires, Noah, Lila, Isaiah, sőt még Beth is. Valamikor valaki a karjában tartott és szeretett minket, csak valahol útközben minden elcsesződött.”
                         ˜  ̊  ˜
A történet lassan indult be, így küzdöttem az első fejezetekkel. Nehezen tudtam csak eldönteni, hogy érdemes-e folytatni, de nem szokásom félbehagyni egy könyvet, és persze a vélemények is a folytatásra késztetek. Milyen jól is tettem.

Echo és Noah története magával ragadó, szívfacsaró és csodálatos.

Nagyszerű karaktereket kapunk az írónőtől. Noah és Echo nevének különlegessége, már arra mutat rá, hogy az olvasó egy nem mindennapi történetet fog kapni. Echo egy lelkileg sérült lány, aki nem emlékszik a múltja egy meghatározó éjszakára. Keresi az emlékeket, de senki nem akarja megadni a válaszokat számára. A sors különleges csavarja összehozza őt az iskola rosszfiújával. Noah élete korábban tökéletes volt, de szülei halála után minden megváltozott. A fiú a kezdetektől küzd a testvéreiért, és hogy a szülei emlékei soha ne halványuljanak el.

Echo baráti körét az iskola népszerűbb csoportja képzi. A tragikus éjszaka után Echo megváltozik, amit a barátai nehezen néznek el neki. Úgy gondolják, hogyha visszatér a régi dolgokhoz, visszafogadja egykori barátját, az életben minden újra a helyére kerül. Az bajban ismerszik meg igazán, hogy milyen erős a barátság. Elgondolkodtató, hogy a népszerűségért mennyire könnyen dobják el a fiatalok a korábbi barátságot.

Noah a másik véglet, zajos ügyitől, és nőfaló élete miatt ismerik. A fiú valójában sokkal nehezebb terheket cipel a vállán. Elkötelezetten küzd, hogy megszerezze a felügyeleti jogot testvérei felett. Az egykori rossz emlékek miatt ugyanis, úgy gondolja, ez lenne a számukra a legmegfelelőbb helyzet, de ekkor még nem gondol arra, hogy betoppan az életébe egy lány, akinek különleges vörös hajával és mosolyával elvarázsolja a szívét.

A kapocs a történetben Mrs. Collins, az iskola segítőkész szakemberre, aki mindent megtesz a fiatalokért. Támogatja őket, és neki köszönhetjük, hogy Echo és Noah egymásra talált. Elkötelezett a munkája iránt és minden áron segíteni akar. A fiatalok a legelején lázadva veszik tudomásul, de az idő múlásával, az egyik legnagyobb támaszt kapják Mrs. Collins személyében.

Echo és Noah szerelem különleges módon bontakozik ki. Nehezen ismerik be mindketten, hogy az egymás iránt érzelmeik milyen mélyen gyökereznek. Egy igazi szerelem részesei lehetünk. Amelyben egyszerre van jelen a gyász, a feldolgozás, a küzdelem, a fájdalom, a félelem, a bizalom és a boldogság. Ez a könyv újra hitet ad, megtanít minket hinni, hogy az igaz szerelem létezik, az igazságnak gyógyító ereje van és a megoldáshoz gyakran rögös út vezet, de ha van egy támaszod, sokkal könnyebb elviselni a fájdalmakat.

Értékelésem:



You Might Also Like

0 megjegyzés