A.O. Esther : Összetört glóriák – Kristályfény #5

8:27

Mivel lehet a legjobban kikacsolódni a vizsgákkal zsúfolt hetek után.  Vedd elő Eszter könyvét és nem fogsz csalódni. Mert mindig újabb és újabb fordulatokkal tűzdelt történetet kapsz az írónőtől.

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Oldalak száma: 495
Kiadás éve: 2014
http://www.aoesther.com/

Az angyalok megérkeznek a törpék birodalmába a varázsporért, de a szívük is megszakad attól, amit ott találnak. 
Az anyját sirató Frídr, aki bűbájjal hatalmába kerítette Joshuát, bosszúért remeg. Elijah szemére rémálmokat küld, melyekben Sophiel más férfiaknál keresi a gyönyört. Alig várja, hogy a féltékenységtől őrjöngő Elijah megölje szerelmét, majd a varázsital bódulatából felébredve maga is belehaljon a bánatba. 
A még mindig Arielről ábrándozó Machiel az Azraeltől ellopott néhány kristálykoponyával Birca szigetére menekülne, ám foglyul ejti a kegyetlenségéről híres norvég király, Harald. 
A kristálykoponyák pusztító erejét tudva Muriel, az Ásványok Angyala alászáll, hogy hatástalanítsa azokat, de halálos veszedelembe kerül. A démoni megszállás alól megszabadult Gabriel siet a segítségére, és nocsak, mintha gyengéd vonzalom ébredezne köztük. 
Persze, a békésebb időkre vágyakozó Sahranfer és Azura sem tétlenkednek, és bár békejobbot nyújtanak Elijahnak, ki tudja, a kristálykoponyák nem kísértik-e meg őket is újra. 
Azraelék eközben a déróriások kíséretében elindulnak, hogy végső csapást mérjenek az angyalokra és a vikingekre. Soha nem látott háború veszi kezdetét, és Elijah csapata tudja, nincs esélyük ekkora túlerő ellen. 
De vajon a sors miként munkálkodik? Felülkerekednek Frídr ármányán a szerelmesek? Valóban végleg Pokolra szállt Arshamon? Megbékélnek a hajdanán egymást testvérként szerető angyalok? Na és Machiel mihez kezd egy halandó király szerelmes rajongásával? 
Kedves Olvasóm! Megdöbbentő válaszok és még több izgalmas kérdés vár legújabb kötetemben, a Kristályfényben.

Idézetek :

A földi élet korántsem volt olyan vidám és örömteli, mint ahogy odafent gondolta. Épp ellenkezőleg. Az emberélet fájdalmas volt, kiszámíthatatlan és könyörtelen.

„Szerelmes vagyok beléd, ez az egyetlen, amit biztosan tudok. Minden porcikád vonz, akárcsak a hangod, az érintésed, az illatod vagy a nevetésed. Sosem éreztem így még senki iránt.

„A múltat úgysem tudod megváltoztatni. Élj a jelenben. Örülj annak, amit kapsz odafentről, és álmodd meg, amit el szeretnél érni… És meglátod majd, milyen gyorsan sikerül. A teremtő erő idelent is remekül működik, csak gyakorolnunk kell, mert a kétely és a félelmeink gátolják a csodák születését.

„A lélek felismeri, ha azzal találkozik, akit neki rendelt az Ég.

„– Ugyan, tesó. Tudod, hogy én minden nőt szeretek – vigyorodott el a szőke angyal. – Elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is lecövekeljek egyetlen mellett. 
– Ezt én is így gondoltam, most mégis nevetségesen hangzik. Ha tucatjával ostromolnának, akkor sem kellenének. 
Bardo felröhögött. 
– Hát, én bírom az ostromot.

                      ˜  ̊  ˜

Az első, amit meg kell említenem, az a könyv borítója. Eszter minden könyve, nem csak belülről, de kívülről is levesz a lábamról. A Kristályfény borítója, azonban nagyon nagy kedvencem. Imádom a könyv színeit, az összhatást és hogy szinte energiával tölti meg a történetet. Az írónő, nagyon szereti a mitológiai világot. Mindez a könyveiben is szerepet kap. Ugyanis különböző kultúrák keverednek egymással, a vikingek élete, kegyetlen vallási szokásaik ugyanúgy megjelennek, mint a norvégok kitartása, és harcmodora. A két nép nagyon hasonló, de mégis ellenségenként viszonyulnak egymáshoz. Ezekkel válik a történet még nagyszerűbbé. Hiszen mi is részese lehetünk egy régi kultúrának, megismerhetjük a nemzetek különböző szokásait.

Mindig amikor belekezdek az Összetört glóriákba magával ragad a világ és a szereplők, akiket az előző négy rész alatt megszerettem és igencsak a szívemhez nőttek. Így minden veszteség fájdalommal jár, és nem értem az okát. A veszteséget, azonban kárpótolják az új szereplők megjelenése. Ez ebben a részben sem volt ez máshogy.

Az előző kötetben megismert Machiel, fiatal és cserfes angyalként száll le a Földre. A szerelmet keresi, de hamar rá kell döbbennie, hogy a földi élet nem olyan egyszerű, mint ahogyan fentről szemlélte. Szegény lánynak az első pillanattól kezdve meg kell küzdeni a boldogságért. Az írónő azonban megteremt egy újabb ellenállhatatlan férfi szereplőt. A norvégok hírhedt királyát, Haraldot a bűvkörébe keríti a különleges angyallány. Kapcsolatuk egyszerre tölti el az olvasó szívét fájdalommal és boldogsággal. Imádtam minden percet, amit róluk olvasva töltöttem.

Elijah és Sophiel sem élvezhetik a felhőtlen boldogságot. Fridr ugyanis bosszút esküdött a Sötét Angyal ellen. Nehéz próbákat kell kiállni a szerelmeseknek. Sophiel pedig hibába élt már túl sok kegyetlenséget, Elijah kételkedése őt is megviseli. Képes lesz kibírni ezt a csapást a szerelmeseknek? Vagy Fridr gonosz terve beteljesül?

Izgalmak, szerelem, csalódás, fájdalom a Kristályfény sok mindent tartogat számunkra. Egy percre nem pihentünk. Az egyik pillanatban mosolyogva olvasod a sorokat, a másikban viszont homlokodat ráncolva, értetlenül állsz az események előtt.

A szereplőink még nagyobb akadályokkal néznek szembe, mint összesen az eddigi négy rész alatt. Ugyanis a saját társaik ellen készülnek háborúba. A kérdés viszont végig ott lebeg a történetben. Ki kerül ki győztesen? Lehet-e ebben az öldöklő küzdelemben valódi győztes? A háború elkerülhetetlen. Egykori barátok fordulnak egymás ellen és ellenségek vállnak bajtárssá a legnehezebb pillanatokban. Kíváncsian várom, hogyan fognak alakulni az események, mennyi veszteséget kell elszenvednie Elijah csapatának, ahhoz, hogy újra békében éljenek. Kiknek kell meghalnia, hogy rádöbbenjenek az értelmetlen öldöklésre. S megtérhetnek valaha azok, akik egykor a sötét oldalon álltak?

Mindenre választ kaphatsz, ha elolvasod az Összetört glóriák ötödik részét, a Kristályfényt!


Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés