A.O. Esther : Összetört glóriák – A Mennyország Kulcsa

10:09

A múlt hétvégén, mint egy villámcsapás ért a felismerés, hogy újra kezembe kell, vegyek egy könyvet Esztertől. Komolyan mondom, szerelmese vagyok a történeteinek. Tudtam, ha előveszem az Összetört glóriák folytatását, nem fogok csalódni.


Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Oldalak száma: 562
Kiadás éve: 2013

Míg az angyalok a Pokolban időztek, a földön húsz év telt el. Viking harcosok térhódításait rettegik halandók és halhatatlanok. A visszamaradt Sötét Angyalok kegyetlen, hataloméhes zsarnokokká váltak, velük kíván szövetkezni Gabriel képében Arshamon, akit testvérei és Sharanfer új testben követnek.
Hőseink a már felnőtt Joshua városának vendégei, ám nincs idő az ünneplésre, mert az Életfa felett megjelenik Vidfornir, az aranysas, aki az óriások eljöttét, s ezzel a világ pusztulását jelzi.
Csak egy módon lehet elkerülni a véget. Le kell győzni a mágikus erővel bíró aranyszarvasokat, mert csak az agancsukból készített varázspor tudja elpusztítani az óriásokat. Ám mindehhez a titokzatos, de annál zsugoribb törpéktől kell segítséget kérniük. Cserébe azok kristálykoponyákat követelnek, melyeknek megszerzése szinte lehetetlen… A csapat mégis elindul szent célja felé, ám máris Moro lidérceibe ütköznek. A túlerő reménytelen, hacsak az angyalok szövetségre nem lépnek a barbár vikingekkel…
De vajon Elijahé lesz-e végre Sophiel? Netán a viking vezér vagy Arshamon szerzi meg őt magának? Megmenthető-e még Gabriel lelke? Megesik-e Ariel szíve az iránta rajongó, nővé serdült Machielen? És vigaszra lel-e a hitevesztett Joshua?
A válaszért ezúttal is varázslatos helyszínekre kell repülnöd, kedves Olvasóm, de vigyázz! A mélyben rejlő kincs ragyogása, a hatalom íze és a szerelem mámora téged is megrészegíthet!
Idézetek:
Sosem az ész dönt a szív ügyeiben.”
„Már nem gondolom, hogy a szerelem a gyengék sajátja lenne. Sokkal inkább a legerősebbeké. Akik hisznek egymásban, és az érzelmeikben. Az igaz szerelem valószínűleg vak hiten és sziklaszilárd bizalmon alapul, ami csak keveseknek adatik meg.”
„A fájdalom pusztítóan hat a lélekre…”
„– Nos, ez igazán bájosan hangzik – dörmögött Bardo. – Nem úgy van, hogy csak énekelnek és szerelmeskedni szeretnének? – vigyorodott el kajánul. – Azt csak túlélnénk valahogy! 
(…) 
– A sellők vérszomjasak. Ha nem tudják behálózni és szeretkezésre bírni az áldozatukat, dühöngő óriásmurénákká válnak, és darabokra szaggatják a tóba tévedőket. 
– És ha azok szeretkeznek velük? – próbálkozott tovább Bardo, mire Machiel kuncogni kezdett. 
– A szeretkezés után ugyanúgy széttépik alkalmi szeretőiket. 
(…) 
– Elmebeteg szajhák – morgott a szőke angyal. – Már nincs is kedvem hozzájuk.”

   ˜  ̊  ˜
Mindig, amikor kezembe fogom Eszter könyvét, vele együtt lépek egy új világba. Mindig képes meglepéseket okozni, és megtanítani valami újra. A könyvei által nem csak kikapcsolódom, de tanulok is.  A Mennyország Kulcsa pedig igencsak tartogatott meglepetéseket, izgalmakat és újdonságokat.Nem mehetek el szó nélkül az Ajánló mellett sem. Már korábban megtetszett Vág Bernadett különleges bevezetői, de ennek a résznek az ajánlóját imádtam. Különleges hangulatot biztosított a könyvnek és belecsempészett még egy kis pluszt, az amúgy is fantasztikus könyvbe.

Angyalinknak az előző rész küzdelmei után, újabb nehézségekkel kell szembenézniük. Egy pillanatra sem pihenhetnek meg és élvezhetik a Földi életet. A gonosz nem pihen és a Pokolban eltöltött idő, a Földön hosszú éveket jelentet. Minden megváltozott, az egykori viszonyok felborultak. Barátok fordultak egymás ellen és ellenségek váltak bajtársakká. Találkozunk egy régi szereplővel is. Joshua, az egykori kis kölyök, férfivé érett. Az évek kegyetlenül elbántak a fiúval. Mindenét elvesztette, így hitét is, de rendületlenül áll ki az angyalok mellett.

A humor továbbra is elmaradhatatlan része a történeteknek, de pont ez a varázs Eszter könyveimnek. Pontosan megfelelő mennyiségű humor, szerelem, háború, kegyetlenség és szeretet található meg bennük. Nem beszélve a különleges karakterekről. Mindenki más és más, és emellett tökéletesen kidolgozott. Ki ne szeretne bele az első pillanatban Elijahba. A jóképű, gondoskodó, és hirtelen haragú vezérbe. Vagy éppen a földi örömöket imádó, eszméletlen humorú Bardoba. De sorolhatnám tovább Ariel, Ramodiel, Uriel, Lamachael, Gabriel.  Nincs hiány ellenállhatatlan angyalokban.

Mégis örülök, hogy a legújabb szereplőnk, mégis egy hölgy lett. Nem is akármilyen, egy pimasz és akaratos kislány, aki mindennél jobban szeretné átélni azt a szerelmet, ami Sophiel és Elijah között van. Machielnek azonban sokat kell még tanulnia a Földi életről. Egy kiélezett harc kellős közepébe csöppen mindezek mellett, rá kell jönnie, hogy a szerelemet sem lehet akarattal irányítani.

Izgalmakban ezúttal sem volt hiány, hőseinknek nem egy kalandban és véres összetűzésekbe kellett részt vennie. Viszont segítségükre vannak a legyőzhetetlen vikingek. A vikingek felbukkanásával számos mitológia utalást olvashatunk, mindezek mellett megismerhetjük a harcmodorukat, szokásaikat.  A Pokol Ura, Arshamon hatalom vágya végtelen, Gabriel testében, könnyen lel szövetségesekre. Viszont egy másik cél is hajtja, mégpedig magának tudni Sophielt. Terve, azonban akadályokba ütközik. Az angyalok mindent megtesznek, hogy elpusztítsák és megmentsék Gabrielt. Egy erős boszorkányhoz fordulnak, hogy segítse őket!

Ebben a részben Sophiel lelke megtörik, az angyal lányt számtalan sérülés érte már, de hogy saját maga követi el a bűnöket, végleg összetöri a jószívű angyallányt. Mindezen nem segít, hogy Elijah a széltől is óvja, féltékeny minden férfira, aki csak szemet vet rá. Kapcsolatuk igencsak szélsőséges vizeken evezett ebben a részben. Számtalan vita, majd heves érzelmek követték egymást. Fokozva a feszültséget a történetben. Mindenek előtt számtalan olyan percet varázsolnak az olvasónak, ami garantáltan visszaadja, vagy megerősíti hitét az igaz szerelemben. 

Hosszú az út, és ez a történet tartogat még meglepetéseket az olvasónak. A Mennyország Kulcsa után garantálni fogom, hogy követeled a következő részt. A mélyben rejlő kincs ragyogása, a hatalom íze és a szerelem mámora megrészegített? Teljesen! Ahogyan téged is megfog!

Értékelésem: 





You Might Also Like

0 megjegyzés