Rachel Van Dyken: Ruin – Egyetlen #1

19:06

Idejét se tudom, mikor került fel ez a könyv a polcomra, de egy ideje már csak arra várt, hogy a kezembe vegyem és elolvassam. Így amikor a hét elején kiválasztottam, melyik könyv is kerüljön a táskámba, rá esett a választásom.

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?


Idézetek:

„Talán eljön majd a nap az életedben, amikor a szívednek az enyém helyett kell majd dobognia – de ha én nem tudok továbbmenni, neked akkor is tovább kell menned. Ahogyan talán eljön a nap az én életemben, amikor ugyanezt megteszem helyetted. De a végén egyikünknek meg kell tennie. – Úgyhogy ne félj attól, hogy 
kifogyunk az időből – mert nekünk saját időnk van.

„Az idő luxus, tudod? Az emberek nem is tudják, milyen szerencsések. Van fogalmad róla, mennyire feldühít, ha olyan hülyeségekről beszélnek, hogy nem ízlik az ebédjük vagy ócska a kávéjuk? Szívesen ennék pocsék kaját és innék vacak kávét életem végéig, ha lehetne életem. Érted?

„A gyengeség csupán fájdalom, mely elhagyja a testet.

„Csak mert segítségre van szükséged, hogy megbirkózz bizonyos dolgokkal, még nem vagy kevésbé erős. Az életben az igazán gyenge emberek azok, akik képtelenek beismerni, hogy segítségre van szükségük. Képtelenek beismerni, hogy nem bírják tovább egyedül. Gyengék. Azzal, hogy segítséget kérsz, hogy segítséget fogadsz el, azt ismered be, hogy gyenge vagy, és 
ebben megtalálod az erődet.

„… az ember ostoba lény. Kínozzuk magunkat, hogy jobban érezzük magunkat – én is ezt csináltam.

                       ˜  ̊  ˜
A könyv minden bizonnyal magával ragadja az olvasót és bizony nem engedi meg, hogy egy pillanatra is lerakd a kezedből. Ennek több oka is van, a könyv nagyon gördülőkény, szinte észre sem veszed és már rég túl vagy a felén. Közben egyre jobban szeretnéd megtudni, mi lesz a befejezés. Függővég? Happy End? Esetleg tragédia?

Megoszlottak a könyvről a vélemények, volt, aki imádta, és van, aki egyenesen utálja! De melyik könyvnél nincs ez így? Elolvasva a fülszöveget és sem vártam mást, mint a hasonló láthatatlan lány, menő srác nagy szerelmét. Ez a könyv viszont fűszerezve volt komolyabb hangvételű témákkal is. Kiersten életét megkeseríti egy tragédia, hiába teltek el évek, még minidig a gyógyszerek a támaszai, a rémálmai pedig ugyanúgy kísértik. Tökéletes példa az ártatlanságra, amely találkozik a veszélyes sráccal, aki az egyetemi futballcsapat menő játékosa, és rossz híre pedig fényt vet az életére. Weston viszont nem akármilyen titkot rejteget mindenki elől. Az élete egy hatalmas fordulóponthoz ért, de mindent megtesz azért, hogy ebből senki se lásson meg semmit.

Wes és Kiersten kapcsolata, olyan, amikor megtalálod a másik feledet. Érzed és tudod, hogy ő az a személy, aki neked kell. Akiért érdemes élni, és küzdeni!

1. Megcsókolni egy jóképű srácot. 
2. Meztelenül úszni. 
3. Meginni egy gyümölcsös italt, amiben olyan kis napernyő van. 
4. Kiolvasni a Büszkeség és balítéletet. 
5. Megtanulni úszni. 
Megálltam. 
– Nem tudsz úszni. Kiersten a földet bámulta, úgyhogy olvastam tovább. 6. Két igazi barátot szerezni. 
7. Abbahagyni az antidepresszánsok szedését. Szóval egyvalamiben igazam volt. Depressziós, de miért? Miért lehet egy ilyen tökéletes lány, mint Kiersten, depressziós? 
8. Bungee jumpingolni. 
9. Áfonyaszószt enni hálaadáskor és megpróbálni megenni a céklát. 
10. Beleszeretni valakibe. 
11. Elérni, hogy összetörjék a szívemet. 
12. Valahogy beleszeretni valakibe.

A történetben Kiersten felállít egy listát, kicsit olyan bakancslista féleség, Wes pedig mindent megtesz, hogy a lány minden kívánsága teljesüljön, egyetlen egyet kivéve. Nem engedheti meg, hogy Kiersten beleszeressen, hiszen azzal csak összetörné a szívét, de mit tehet az ember, a szívnek és a szerelemnek nem lehet parancsolni, már csak az a kérdés, mennyire erős és mire képes az igaz szerelem?

A kettőjük kapcsolat nagyon különleges és szerethető,idővel egymás támaszai lesznek, sőt képesek is gyógyítóan hatni a másikra. Csodálni való, ahogyan a két fiatal egymás felé kinyitják szívüket és egymásra támaszkodva lépkednek előre, megpróbálva minden akadályt legyőzni.A történet vége nagyon szívszorító. Azonban igencsak tanulságos. Ha van hited, és okod harcolni, akkor az akár az életet is jelentheti számodra. Hidd, el az őrangyalok léteznek, és vigyáznak rád! A szerelem erősebb bárminél, képes mindent túlvészelni és hitet adni. A barátok pedig ott találnak rád, ahol nem is keresnéd.

Ezekkel a gondolatokkal tudnám összefoglalni a könyv mondanivalóját. Szerettem, de nem lett a kedvencem, nekem nem volt elég mélyen kibontva a szereplők fájdalmai, érzései. Hiányzott egy pici plusz. Ennek ellenére is könnyeket csalt a szemembe és elérte, hogy egy nap alatt kivégezzem. Mindenképp ajánlom, mert egy végtelenül romantikus és szívfacsaró egyben.

Értékelésem:







You Might Also Like

0 megjegyzés