A.O. Esther : Összetört glóriák – Az Életfa #3

11:55

Amikor befejeztem az Összetört glóriák második részét, olyan érzésem volt, mint amikor kiveszik a kezedből a kedvenc játékodat. Nem a megszokott függővég, inkább a befejezetlenség, amely arra késztetett, hogy mindennél hamarabb elkezdjem a folytatást.


Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Oldalak száma: 442
Kiadás éve: 2013

http://www.aoesther.com

Az Összetört glóriák harmadik kötetében – az Életfában – a Szent Kőris titkos átjáróján át a Pokolba visz az út, ahol Sophielt, Arielt és Urielt erőszakkal tartják fogva a boszorkányok, hogy testüket megszállva feljussanak az élők világába. Arshamon, Nastrod ura ugyanis mindent elsöprő háborúra készül, és bár az angyalok erőnek erejével küzdenek ellene, végül mégis csak sikerül a legerősebbek egyikét megszállnia, aki úgy ismeri a Mennyországot, akárcsak a tenyerét. A fenti, békés világok alkonya közeledni látszik…
A történetet vastagon átszövi a skandináv mitológia, így felbukkannak az Urd forrása alatt élő nornák, akik a földi életeket irányító, fényesen ragyogó sors-fonalakat hol összefonják, hol pedig kényszeresen kettévágják, szerelmet, halált, barátságot vagy háborút szítva ezzel… Nem messze tőlük található Niflheim, ahol a félig csontváz-félig emberi testben vezeklő Hél uralkodik. De vajon segít-e az országába tévedt harcosoknak, vagy magához hasonlóan örök kárhozatra ítéli őket? Mi ér többet egy halott uralkodónőnek: a boszorkányokkal kötött egyezség, vagy a jéggé fagyott szívében feltámadott vonzódás Elijah iránt? Dirillék életveszélyes útja Muspelheimbe, a Tűz Birodalmába vezet, ahol Sutr, a tűzóriás tör foglyaik életére, miközben Gabrielnek a Sötétség Birodalmával és Moroval, a démonnal kell megküzdenie. Halottak hada és démonok garmada kísérti a közéjük tévedt halhatatlanokat, és lesz, aki minden igyekezete ellenére odavész majd… Elijah, Bardo, Ramodiel és Lamachael Arshamon városába ér, feltett szándékuk ugyanis, hogy Égi Testvéreik mindegyikét kiszabadítsák. Mr. Lewinnél, a halott fogadósnál szállnak meg, akitől megtudják, milyen fizetőeszköz létezik a Pokolban, és tőle hallanak először Nidhoggról, az ádáz sárkánykígyóról, aki Nastrod vértavában fürdik, és halottak tetemén lakomázik.
Sophiel szívéért már nem csupán ketten küzdenek, ugyanis Arshamon is magának akarja a lányt. De Gabrielre és Elijahra is szemet vetnek a mágikus erővel bíró nők odalent. Meddig lehet ellenállni az ördögien buja, érzéki csábításnak? Életben maradhat-e az igaz szerelem ennyi kísértés között Elveszíthetik-e a hitüket az angyalok? Hogyan lehet elpusztítani mindazokat, akik már amúgy is halottak? Meghökkentő fordulatok, könnyes drámák, felemelő pillanatok és megannyi csoda vár ránk odalent, a Pokolban… De ne félj, kedves Olvasó, hiszen tudnod kell: az angyalok mindig velünk vannak!
Idézetek :

„– A gerlepárnak üzenem,hogy hamarosan elnyel minket a sötétség – dörmögött valahol a sor elején Bardo, mire mindannyian elnevették magukat.”

„A szerelem akarattal nem irányítható! Ha kipattan az a bizonyos szikra, nincs mit tenni,s a lélek vonzódni kezd sóvárgása tárgya iránt.”

„Nem számított már semmi. Megszűnt körülöttük a világ, ahogy testük egymáshoz simult, és szívük egy ütemre dobbant. A bőrük egyszerre lángolt és borzongott, és érezték, amint a lelkük is egymásba olvad. Eltűnt minden… a fogadó, a Pokol, a múlt, a jelen és a Jövő. Csak ők voltak, ketten, mégis… egyként. Érezték, hogy ez nem más, mint a színtiszta, halhatatlan szerelem.”

„Hamar ráébredtem, hogy a harag és a gyűlölet emberi érzelmek, amelyek nagyon nehezen kezelhetők. Olyanok, mint a tűz. Ha fellobbannak, nehéz megfékezni őket.”

„Na, mi van? – hajolt fölé vigyorogva Bardo. – Ébredeztek, lányok? 
– Te mekkora bunkó vagy még mindig – tapogatta meg véres fejét Ariel, de azért ő is elmosolyodott.”


                       ˜  ̊  ˜
A történet ott kezdődig, ahol az előző rész véget ér, így az olvasónak olyan érzése lehet mintha be se kellett volna csuknia az előző kötetet és most kinyitnia az újat. Az Életfa eddigi legsötétebb helyszínen játszódik, ami nem más, mint a Pokol.  Mégis ez a rész, ami a legjobban tetszett idáig.Volt egy különleges, misztikus hangulata, továbbá az ellentét érzése is folyamatosan ott motoszkált a fejembe. Az angyalok harca a sötét pokollal, kiszámíthatatlan, izgalmas és fantasztikus minden értelemben.

Gabriel és Elijah közös cél érdekében indul neki a Pokol rejtélyes bugyrainak. A társaikat ugyanis itt tartják fogva, a legfontosabb, közöttük van Sophiel is, aki mindkét férfi szívének kedves, de  a két angyal félreteszi egymással a szembeni ellentéteket és közösen harcolnak a célért, hogy megmentsék az angyalokat Diriltől és a Pokol urától. 
A vér nem válik vízzé. Hangoztatja a mondás és most sincs máshogy. A történetben megbújva, ugyanis ennek is hatalmas jelentősége van. Tudjuk, hogy Elijah Sophileért harcol, de Bardo, Ramodiel és Lamachael kiállnak a Testvéreik mellett. Ebben a pillanatban nincs ellentét közöttük, az egyetlen céljuk, hogy túléljék a Poklot és mindannyian biztonságba visszajussanak a Földre. Talán utána ismét újra kezdődik a Sötét és a Jó angyalok közötti ellentét, de nekem valami azt súgja, ez az út sok mindent megváltoztat majd.

A történet az első szótól kezdve meglepetéseket tartogat, az eddigi kötetek közül a legpergősebb rész, szinte észre sem venni, és már a könyv legvégén jársz. Egyszerűen te is sodródsz az eseményekkel, egyszer még menekülsz, a másik pillanatban már egy összecsapás közepébe csöppensz. Minden adott ahhoz, hogy egy jó történetet olvass. Ha az Összetört glóriákat választod, nem fogsz hibázni.

A történetben kulcsszerepe van Gabrielnek, aki akarva és akaratlanul is a sötét oldal karmai közé kerül, ezzel pedig nagyon komoly gondok elé állítja a főszereplőinket. Sophiel lelkében is vihar dúl, hiszen fél, hogy elveszti a személyt, akit szeret, de nem azzal a szerelemmel, amit Elijah iránt érez. Hiába tudja, hogy nem saját akarata szerint cselekszik, mégis darabokra törik benne valami.

Nagyon jó volt ismét együtt látni a párosunkat. Egyszerűen oda vagyok értük. Mindig előttem van a kép, hogy a Sötét angyal a karjában tartja az ő angyalt. Az ellentétek, amelyek oly jól vonzzák egymást. Hiányoztak nekem az előző részből a romantikus szavak, a lopott csókok és a szenvedély, amely ott él a szerelmesekben. Egy újabb akadály azonban újra felüti a fejét, amely talán újból szétválaszthatja a szerelmeseket. Elijah, azonban az élete végéig küzd, és nem engedi el Sophiel kezét, és szívét sem.
Annyira, de annyira köszönöm Eszternek, hogy megteremtette Bardot. Nekem kell ez a pasi!! Imádtam, az ő karakterét, az ironikus hangvételét, a poénjait. Azt, hogy úgy tűnik, félvállról vesz mindent, miközben tűzbe menne a barátjáért, és a társaiért. Ugyanúgy, ahogy Elijah, benne is megvannak a kételyek, hogy jó úton járnak-e és hogy egyszer megbocsátást nyernek majd Atyjuktól.

Egy fantasztikus történet, amely betekintést nyújt a Pokol világába. Valóban ilyen lenne az a hely, ahova a rosszak kerülnek. A bűneink megbánásával nyerhetünk feloldozást? A sorsunk előre meg van írva vagy igenis válasz utak keresztezik? Mekkora áldozattal jár egy-egy döntésünk? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz a könyv által. Kíváncsi vagy rá, olvasd el az Életfát és légy részese egy új világnak.


Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés