A. O. Esther : Gombnyomásra 3.

20:47

Már nagyon régóta vártam a Gombi folytatását. Az első két rész teljesen magával ragadott és nagyon kíváncsi voltam, hogy folytatódik majd a harc a jobb világért. Amikor elolvastam a fülszöveget, tudtam, hogy a harmadik kötet bizony nagyon sok izgalmat és meglepetést fog még tartogatni nekem. Nagyon szépen köszönöm, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű történetnek.


KiadĂł: Decens Magazin MĂ©dia Kft.
Oldalak száma: 608
Kiadás éve: 2015

Miután a vadászok megtisztĂ­tották a mutánsoktĂłl a körzetet, a Hobbs-birtok lakĂłi többnapos ĂĽnneplĂ©sbe kezdenek. Dylan Ă©s Stella szerelme is vĂ©gre kibontakozhatna, ám az ördög nem alszik…KommandĂłsok csapnak le közĂ©jĂĽk, Ă©s elrabolják Stellát, hogy visszavigyĂ©k annak, aki „jogos” igĂ©nyt tart rá… Miközben a csapat a megmentĂ©sĂ©re siet, a missziĂłjukrĂłl sem feledkezhetnek meg, ami Manipura megváltása a zsarnokoktĂłl. Arra viszont senki nem számĂ­t, hogy a mutánsok a csillogĂł városra is rárontanak. IszonyĂş vĂ©rontás kezdĹ‘dik, a katonaság tehetetlen…
A Hobbs-birtokot eközben pusztĂ­tĂł erejű terrorista-támadás Ă©ri. Liam Ă©s Mia fogságba esnek, Ă©s ketrecharcoskĂ©nt kĂ©nytelenek kĂĽzdeni az Ă©letĂĽkĂ©rt. A lány egy rĂ©gi ismerĹ‘sĂ©vel is szembekerĂĽl, aki most a halálát kĂ­vánja. Fullánk, az egykori ellenállĂł megvásárolja Ă©s magával viszi a halálán lĂ©vĹ‘ Miát, mert azt remĂ©li, vele zsarolhatja majd gyűlölt ellensĂ©gĂ©t, Talbotot. 
Russel és Kristen nem kevés kaland árán a felhőkarcolók felett átívelő, égi zarándokútra érkeznek, hogy megkeressék a viking rúnakövet, amely az egyetlen esély az odalent tomboló mutánsok ellen.
Vajon képesek-e megfékezni hőseink a vérengzést és a terroristák támadásait? Képesek-e leverni a gyűlöletes manipurai önkényuralmat? És ha igen, képesek lesznek-e még valaha emberségre, szerelemre ennyi lélekölő harc és iszonyat után?
Idézetek:

„– Mason? – kiabált eztán a sor vĂ©gĂ©n csĂĽngĹ‘ szĹ‘ke vadásznak. – Nagyon csendben vagy! Minden okĂ©? 
– Hát, kezd elegem lenni ebbĹ‘l a szutyok lĂ©pcsĹ‘bĹ‘l, de ezt leszámĂ­tva minden okĂ©. Meditálok.

„– Nem Liam. Mindent neked köszönhetek! – nĂ©zett rá a futástĂłl kivörösödött arccal. – MielĹ‘tt megismertelek, elveszett ember voltam. Csak sodrĂłdtam az árral, Ă©s Ă©vrĹ‘l Ă©vre elkeseredetten szembesĂĽltem azzal, milyen Ă©rtelmetlen az Ă©letem. Melletted valahogy kezdenek a helyĂĽkre kerĂĽlni a dolgok… És bár meglehet, elkárhozik a lelkem, amiĂ©rt el akarom pusztĂ­tani a világunkon basáskodĂł szemĂ©tládákat, soha nem Ă©reztem magam ennyire elevennek.

„Stella Ă©letĂ©ben elĹ‘ször elĂ©gedett volt. AmiĂłta kimondhatta, hogy Dylan a kedvese, Ă­zig-vĂ©rig nĹ‘nek Ă©rezte magát, holott korábban sokat viaskodott önmagával Ă©s a kisebbsĂ©gi-komplexusával. A Dylan karjaiban töltött hosszĂş szeretkezĂ©sek, Ă©s a fĂ©rfi lángolĂł szerelme azonban eloszlatta a kĂ©telyeit, Ă©s a lelkĂ©ben lĂĽktetĹ‘ sötĂ©tsĂ©get naprĂłl napra egyre több fĂ©ny ragyogta be. 
Stella boldog volt és végtelenül szerelmes.


                      ˜  ̊  ˜
ElĹ‘ször is szeretnĂ©k megosztani veletek egy kis aprĂłságot, mĂ©gpedig a könyvek borĂ­tĂłjával kapcsolatban. Már az elsĹ‘ kĂ©t rĂ©sz is teljesen levett a lábamrĂłl, de egyĂĽtt csodálatosan mutatnak, fĹ‘leg, ha megcsillan rajtuk a fĂ©ny. Az arany – ezĂĽst – bronz gyönyörűen csillog a könyvespolcomon, Ă­gy mindig odavonzzák a tekintetemet. A három kĂĽlönbözĹ‘ szĂ­n ugyanis mind más-mást szimbolizál, a bordĂł - kĂ©k – zöld egy-egy ásványt szimbolizál, amelynek az adott könyvben kulcsszerepe van, mĂ­g az arany-ezĂĽst- bronz, pedig az Ă©rmĂ©k szĂ­nĂ©t, amely megihlette az Ă­rĂłnĹ‘t.

A Harmadik kötet, a lezáró rész, amelyben kiderül sikerül-e szereplőinknek lerombolnia a kegyetlen, zsarnok vezetőséget. S mindezt milyen áron tudják végrehajtani?

A történet bőven tartogat izgalmakat és meglepetéseket, miközben gyönyörű szerelmi történeteket is kapunk. Miért szerettem annyira ezt a trilógiát? Mert az izgalmak mellett tanulhattam is. Megtanulhattam, hogy a világ soha nem lesz tökéletes, annak ellenére sem, ha olyannak tűnik. Továbbá, hogy érzéseinket nem szabad magunkban tartani, meg kell tanulnunk megosztani másokkal a gondjainkat, fájdalmainkat és legfőképp, hogy a szerelem a legnagyobb gyógyító erő.

A vadászok arra kĂ©szĂĽlnek, hogy betörnek Manipurába Ă©s felszámolják Talbot Ă©s Graham zsarnokságát. Az Ăştjaikat azonban számos akadály keresztezi. Ennek köszönhetĹ‘en mĂ©g több kalandba kerĂĽlnek, amely közĂĽl egyik sem veszĂ©lytelen, nem csak a mutánsokkal, hanem lázadĂłkkal Ă©s a termĂ©szet erejĂ©vel is fel kell venniĂĽk a harcot annak Ă©rdekĂ©ben, hogy egy Ăşj korszakot teremtsenek.

A történetben több szerelmi száll is kibontakozik, amely más és más.

A törtĂ©netben egyetlen egy dolgot nehezmĂ©nyeztem. MĂ©gpedig, hogy szegĂ©ny kicsi Stellát ennyi kalandba Ă©s veszĂ©lybe keverte az Ă­rĂłnĹ‘. A legtörĂ©kenyebb lĂ©lek a törtĂ©netben, mĂ©gis annyi szörnyűsĂ©gen kell keresztĂĽl mennie. A törtĂ©net vĂ©ge, azonban mindent kárpĂłtol.  Stella Ă©s Dylan tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­tik egymást. A fĂ©rfi, mindent megtesz azĂ©rt, hogy begyĂłgyĂ­tsa a sebeket, amelyeket az idĹ‘ okozott a lánynak. ImádnivalĂł páros.
Mia és Liam szerelem, már az első rész óta tart. Végtelenül ragaszkodnak egymásért. Bármit megtennének a másikért. Liam jelenti Mia számára a gyógyírt. Mellette elmúlnak a rohamai és újra képes félelem nélkül élni.
Manson a történet humorzsákja, imádtam a karakterét az első pillanattól fogva. Mindig mosolyra derített, így jó volt látni, hogy az ő életébe is megérkezett a szerelem. Nem is akármilyen. Nem gondoltam volna, hogy ennyire különböző karakterek találnak majd egymásra és hirtelen az életet mókának felfogó férfi megkomolyodik és rájön arra, hogy mi teszi őt igazán boldoggá.
Russel és Kristen között izzik a levegő. A két bolond, ahogy a történetben oly sokszor emlegetik őket. Két külön világ, akik mégis vonzzák egymást. Mert a megszelídíthetetlen, kemény nőnek is lehet egy gyengéd oldala, csak tudni kell hol találod. Russelnek ez sikerült, igaz a maga sajátos módján, de meghódítja Kristent.

A történetben megjelenik egy nagyon fontos új szereplő, Fullánk. A hideg, kemény, agyontetovált férfi megveszi Miát és magával viszi. Ugyanis vele akar bosszút állni a legnagyobb ellenségén, Talboton. Az események nem várt fordulatot vesznek és nem akármilyen igazság derül ki!! Nem kicsit sokkolt le engem is ez a fordulat. Soha nem gondoltam volna, hogy ez a szerepe ennek a különleges férfinak.

Mia az események alatt megtalálja a szüleit, viszont nem képes elfogadni, hogy egykor magára hagyták. Lázadva veszi tudomásul, hogy akiért egykor oly sokat imádkozott, valóban élnek, de már új életet kezdenek. Az idő, azonban képes gyógyítani és a szülői szeretett, megtörheti Mia ellenállást is. Így az egykori elhagyatott lány végre egyszer boldog lehet, olyan emberek között, akik végtelenül szeretik.

A világ ugyanis már nem a rĂ©gi, akinek meg kellett bűnhĹ‘dnie, megbűnhĹ‘dött, a szereplĹ‘ink elĂ©gtĂ©telt vettek a fájdalmaik Ă©s sĂ©relmeik miatt. Lehet, nĂ©ha tĂşlságosan is kegyetlen a törtĂ©net, de ott van benne a gyengĂ©dsĂ©g, a humor Ă©s a szerelem. A világ pedig, tĂ©nyleg megváltozott egy Gombnyomásra, de ennek ellenĂ©re sem minden felhĹ‘tlen, idĹ‘ kell, hogy helyreálljon minden Ă©s az emberek el tudják egymást fogadni. SzereplĹ‘ink azonban megtalálták a boldogságot, a megfelelĹ‘ társ Ă©s barátok oldalán.

Izgalmakra, harcra, szerelemre, árulásra, vagyis egy nagyon jó történetre vágysz? Akkor tökéletes választás számodra a Gombnyomásra!

Értékelésem:

You Might Also Like

0 megjegyzés