My Favourite Book Covers - Borítómustra #1

9:37

Az egyik nap hosszú ideig álldogáltam a könyvespolcom előtt és szemügyre vettem az én kis kincseimet. Néhány könyv olyan kitüntetésben részesült, hogy kitüntetett helyet kapott a polcomon. Ez nem véletlen, hiszen olyan gyönyörű és szívemnek kedvesek ezeknek a könyveknek a borítói, hogy vétek lenne őket elrejteni. Íme a kedvenc könyvborítóim.

  
˜  ̊  ˜

Kiera Cass : The One – Az Igazi

Az egész sorozat valami eszméletlenül szép borítókat kapott. A betűk dombornyomása, a korona, a betűkarakter, a színek, a ruhák, mind min tökéletesen harmonizálnak, ezáltal fantasztikus összhatást keltenek. Nehéz is volt választani a három kötet közül, de mégis az utolsó részre esett a választásom, mert a fehér és fekete szín, a maga egyszerűségével, egyszerűen csodálatos. Imádom!!


„Törd csak össze a szívemet. Törd össze akár ezerszer is. Úgyis a tiéd, hát azt teszel vele, amit akarsz.”




A.O.Esther : Gombnyomásra 1.
Amikor kibontottam a csomagból, az első reakcióm, azt volt, hogy VÁÓ!!! Semmi giccs, egyszerű formák, alakzatok, de a színek harmóniája megadja a könyvnek a Váó faktort. Gondban voltam, hogy melyik könyvet is válasszam most ki az írónőtől, hiszen mindegyik könyv olyan szépen ki van dolgozva. Nem csak kívülről, de belül is mindig található valami plusz, amely hozzáad a könyv értékéhez. A Gombnyomásra esetében az arany- fekete-piros színkombináció nálam mindet vitt!

„Nem arra született, hogy beálljon a sorba és olyan életet éljen, amit mások határoznak meg neki, hanem arra, hogy megtalálja az útját, amely egy szebb világba vezeti majd.”


Anna Banks : Posszedón

Sokszor szembejött velem ez a borító korábban, és mindig olvasgattam, hogy mennyire odavannak érte. Igazán akkor értettem meg én is, mi varázsolta el a többieket, amikor élőben is a kezembe foghattam. Igen, valójában is egy gyönyörű borítóról van szó. Kimondottan kedvelem a sötét színeket, amelyet ez esetben megtör némi arany és árnyalatnyi fehér.

„A nagykönyvben nincs megírva, hogy az embernek csak tényleges kapcsolat törheti darabokra a szívét.






Holly Smale : Geek Girl - A lány, akit soha senki nem vett észre

A színei miatt figyeltem fel erre a könyvre. Olyan vidámságot árasztott a kék és piros egymástól elütő, mégis harmonizáló szín együttese. Az élénk színek biztosítás arra, hogy felfigyeljenek erre a könyvre az emberek. A matematikai képletek, még inkább feldobják a könyvet és középpontban lévő Geek szemüveg,(nekem is kell egy!) tökéletes összhangban állnak a történettel.

„Bár néha (vissza- visszatérően) a távolság közöttünk olyan nagyra nő, hogy félő, egyikünk elvész a bennünket elválasztó űrben.





Ruta Sepetys : Árnyalatnyi remény
A végtelen egyszerűség, amely ezt a könyvet a kedvencemmé emelte. A letisztult színvilág, a fehér tisztasága, megtörve a drótkerítés durvaságával. A szimbolikus jelentés, amit a borító hordozz, nagyon jó ötletnek tartom. A fagyos kietlenségben, egyetlen hajtás emelkedik csak ki, amely kellő képen szimbolizálja a reményt.

„Megteszünk minden tőlünk telhetőt. Csak ez maradt nekünk. És a csodában reménykedünk.






Julia Quinn : Lent, délen édes…
Semmi extra, de az egyik abszolút kedvencem ez a borító, hogy miért? A színe miatt. Imádom a türkizkéket, amely tökéletesen harmonizál a háttérben homályosan látszódó szőke női alakkal. Egyszerűen, ha ránézek erre a könyvre, mindig késztetést érzek, hogy levegyem, és közelebbről megnézzem. Itt a példa, hogy nem kell mindennek túldíszítettnek lenni. AZ egyszerűség, olykor megnyerőbb.

„– Mit tegyek veled, te nádi boszorkány? 
– Talán megcsókolhatnál – felelte nevetve a kisasszony. 
– Azt hiszem, kénytelen leszek azt tenni. "

You Might Also Like

0 megjegyzés