My Top 5 Favourite Female Characters

15:20

Korábban már felállítottam egy listát arról, hogy kik a kedvenc férfi karaktereim. Most úgy gondoltam kiválasztom, azt az öt női könyves szereplőt, akinek szívesen belebújnék a bőrébe. Többek között olyan karaktereket választottam, akinek személyiségét csodálom. Különlegesek, bátrak, merészek és okosak.



 ˜  ̊  ˜

        1.     Francesca Cahill

A talmi csillogást nem sokra tartó, szociálisan érzékeny, rendkívül éles eszű lány saját korának különce: leghőbb vágya, hogy újságíró legyen, e szakmában az első nő. Titokban ezért főiskolára jár; férfiakat megszégyenítő módon tájékozott a politikában, reformer elveket vall, s egyletet alapít a szegények megsegítésére.

Francesca számomra azt a nőt testesíti meg, aki ki akar törni a társadalom korlátai közül. Kékharisnyásként igenis érdekli a politika, egyetemre jár. Okos fiatal nő, aki egy gyilkossági ügyben sem riad meg, sőt furfangos észjárásának köszönhetően több bűnesetet is felderít. Időközben viszont láthatjuk az igazi női tulajdonságokat. Általa belecsöppenünk egy olyan szerelembe, ami mindent tönkre tehet és  azt a szerelmet is átélhetjük, amiért érdemes mindent feladni. Szeretem Francesca karakterét, mert képes kitörni, a saját életét élni, merész és bátran megállja a helyét az élet bármelyik területén.

„A fiatalok lelkesedése az, ami ráviszi a társadalmat, hogy vitatkozzon, cselekedjen, és végül a lehető legjobb következtetésre jusson.”

      
           2.     America Singer

A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással.

Ki ne szeretne egyszer bekerülni egy palotába, ahol csodaszép ruhákban lehet, és minden kívánságodat teljesítik. Miközben egy jóképű herceg kegyeiért kell megküzdeni. America személyisége is különleges, az alacsony kasztból való származása révén megtanulta értékelni az életet. Tudja mi a nélkülözés és nem esik hasra a csillogástól. Mindezek mellett művelt és végtelenül jószívű, aki sokszor nem érti azt a kegyetlenséget, ami őt körülvesz. Egy kicsit lázadó szellemű is, amely sokszor sodorja veszélybe, de ő egy olyan lány, akivel szívesen cserélne a legtöbbünk.

„America, neked főként szörnyű ötleteid vannak. Csodálatosak a szándékaid, de az ötleteidről inkább ne is beszéljünk.”

         3.     Penelope Featherington

Először is az, hogy a vénkisasszonyoktól senki sem várta el igazán, hogy bálokban táncoljanak, ami azt jelentette, hogy Penelope már nem volt kénytelen a táncparkett szélén ácsorogni, félrenézni, és úgy tenni, mintha nem is igazán akarna táncolni. Így a többi vénkisasszonnyal és gardedámmal üldögélhetett. Természetesen akart volna táncolni, nagyon is szeretett táncolni, és ami azt illeti, elég jól tudott; nem mintha valaha valaki észrevette volna, de minél távolabb van az ember a keringőző pároktól, annál könnyebb érdektelenséget színlelni.

Penelope a kedvenc női szereplőm a Julia Quinn regényekből. Miért? Miért választottam a vénkisasszony sorsára ítélt hölgyet? A kérdés nagyon is könnyű. Egy olyan nő, aki egy páncél mögé bújik, úgy gondolja, ezzel megvétheti önmagát. Nagyon keveseknek engedi meg, hogy meglássák valódi énjét, amely rendkívül humoros, élénk és mindezek mellett kitűnő intelligencia birtokosa is. Hogyan lehet legkönnyebben kilépni a társaság megbélyegzéséből. Meg kell testesíteni a kritikus, olykor ironikus Társasági hölgyet. Csodálom Penelope merészségét és ötleteit, s ahogy képes volt felülkerekedni az őt kigúnyoló Társaságon.

„De Penelope szépsége nem olyan volt, amit a férfiak rendszerint észrevesznek. És általában visszahúzódó viselkedése és időnkénti hebegése nem pontosan mutatta személyiségét. Mégis méltatlanul volt népszerűtlen. Jó felesége lehetne valakinek.”

        4.     Camryn Bennett 

Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát

Camryn merészsége az első pillanatban levett a lábamról. Felszállni egy buszra, csak azért, hogy megtaláld önmagad. Fogalmad sincs merre tart majd az út, csak szabadulni vágysz a jelenlegi életedből. Ha ilyen könnyű lenne elmenekülni a világ szörnyűségétől, én is azonnal felpattannák egy buszra és vissza sem néznék. Az útkeresés a legfontosabb eleme a személyiségnek. Úgy gondolom, amit Camryn tett sokkal több embernek kellene meglépnie, mert nincs annál fontosabb, hogy önmagunk lehessünk, hiszen csak egyszer élünk, és ez az élet nem is olyan hosszú.

„Légy biztos benne, mit akarsz az életben, mondd ki, amit érzel, és soha ne félj önmagadtól. Szarni rá, mit gondolnak mások. A saját életedet kell élned, nem az övékét.”

         5.     Alaine MacGaren

Alaine MacGaren családját szétzilálta, otthonát feldúlta a háború, ő maga álruhában, fiúnak öltözve keresi a boldogulás útját. Rejtőzködése különös kalandokba sodorja, s éppen a gyűlölt jenkik egyikének karjaiba… szemünk előtt alakul át: kedves, elbűvölő fiatalasszony válik a tüskés kamaszlányból, aki megtalálta a neki való férfit.

Mindig is csodáltam azokat a nőket, akikben akkora erő lakkozik, hogy képes legyen bármilyen kegyetlenséggel szembenéznie. Al számomra példaértékű, hiszen a háború közepén veszti el minden családtagját, s mindezek mellett meg kell birkóznia az egyedülléttel és azzal, hogy most már csak magára számíthat. Nem riad meg attól, hogy álruhát öltsön fel és keményen megdolgozzon a megélhetésért. Az élet számos akadályt sodor az útjába, de ő mindig képes felállni és folytatni. Az ő karaktere megmutatja, hogy az embernek nem csak testileg, de lelkileg is végtelenül erősnek kell lenni az életben.


„Alaine most végre nem játszik,nem alakít semmiféle szerepet…..Itt már csak ő volt: Cole – a férfi,és Alaine – a nő. „Al”-nek még a nyoma is eltűnt,csak Alaine MacGaren volt,a szenvedélyes asszony,aki régóta visszafojtott vágyát hagyja most kitörni.”


You Might Also Like

0 megjegyzés