A. O. Esther: Gombnyomásra 2.

15:34

Egy újabb köszönttel tartozok az írónőnek, hogy ismét magával vitt erre a csodás utazásra.Nagyon vártam már, hogy belekezdhessek a folytatása. Akárcsak az előző rész, ez is teljes mértékű kikapcsolódást nyújtott.Minden egyes sorát imádtam és alig várom, hogy a történet befejezésest is olvashassam!


Kiadó: Decens Magazin Média Kft.
Oldalak száma: 500
Kiadás éve: 2014

Mia és Russel a megalopolisz egy távoli szegletében, Talbot házában raboskodva a szökésüket tervezik, ám minden rezdülésüket a ház intelligens számítógépe, Veronica figyeli. Elég egy rossz lépés, és a csuklójukon villogó bilincsen keresztül megbüntetik őket. 
Liam és Dylan a cellájukban üldögélve várják a pillanatot, hogy a többi halálraítélttel együtt száműzzék őket a dzsungelbe, amikor megtudják, a mutánsokat előre beetették a kapu előtt, hogy senki ne élje túl a kivégzést. A két, mindenre elszánt vadásznak azonban sajátos terve van a szabadulásra… 
A Hobbs-birtok feketébe öltözik, miután a fényújságban levetítik a kintieknek a 268-as kapunál történt mészárlást. Stella valósággal belerokkan a gyászba, amikor Hobbs dokiék hírt kapnak Russelékről. A lány végső kétségbeesésében Ryannel Manipurába utazik, hogy segítsen a bátyjának és Miának a szökésben, ám nem sejti, hogy ezáltal az ő élete is veszélybe kerül. 
Doktor Cohen sem tud békében nyugodni: ismét Miához fordul, és arra kéri, segítsen megtalálni a mágikus követ, amelyet egy legendás, sumér királynő titka rejt, és amely megoldást jelenthet a Manipurában kialakult önkényuralom megdöntésére. 
De vajon sikerül-e Miának és Russelnek elmenekülnie Manipurából? Hogyan élik túl a vadászok a kivégzést? Képes lesz-e Stella túllépni a borzalmon, amely minden nőt összetörne? Létezik-e olyan seb, amelyet nem gyógyít be az idő sem és valósággá válhat-e egy égben köttetett szerelem?

Idézetek:

„Manipura a mai napig lenyűgöz a maga tökéletes szépségével. De magányos voltam itt és boldogtalan. Odakint minden olyan más. Az emberek figyelnek egymásra. Őszinték a mosolyok, igazak a szavak. Itt minden délibáb.”

„Az a férfi, aki igazán szeret téged, már azelőtt a gyönyör kapujába juttat, hogy magáévá tenne, és amikor eggyé váltok, érezni fogod, hogy nem csak a teste de a lelke is összeforr a tiéddel. Varázslatos pillanatok ezek, Stella, amiket a szerelem csillagporral hint be.”

„– Stella, te haza akarod hozni azt a hiúzt? – kérdezte Mason, miközben a puskáját lustán a vállára vetette. – Hobbs ki fog tőletek akadni. 
– Miért akadna ki? – felelte a lány. – A te sólymodat is befogadta. 
– No, ezért Félix mégiscsak magasabb rendű lény ennél a bolond macskánál… – hümmögött a szőke vadász, mire Stella a könyökével oldalba bökte. 
– Csak egy madár. Ha bepaníroznám és megsütném neked, észre sem vennéd, hogy őt eszed meg.”

„– Ebben bajos lenne hegyet mászni. 
– Már miért lenne az? Igazán szexi. 
– Mason – nézett rá Liam –, a húgom legfeljebb helyes, oké? 
– Ez nem normális! – tátogott Stella felé a szőke vadász, de Liam nyakon vágta.”


                        ˜  ̊  ˜
Egy újabb csodálatos könyvet vehet kezébe az, aki az első részt folytatni kívánja. Ezúttal a kék és ezüst párosításával kapunk egy újabb csodaszép borítót. Akárcsak az első könyv esetén, ez is szemet gyönyörködtető. Ki gondolná, hogy az egyszerű borító alatt egy ilyen mesés történet húzódik.

Az első rész brutális függő vége utána az olvasó nem szeretne mást, csak újra folytatni az utazást ebben a világban. Sokszor elgondolkodtam, mit is fog tartogatni ez a kötet, de minden várakozásomat felülmúlta az írónő. Az események az előző könyvhöz képest sokkal pörgősebbek voltak. Nem tudtam eldönteni melyik karakterért aggódjak jobban, melyikük történetének folytatását várjam inkább.

A könyv több ellentétes szálat tartalmaz, amelyek egymás mellett futnak. Elárulom, mindegyikük izgalommal van megfűszerezve, olykor kegyetlen igazságokkal és fájdalmakkal. Egyszerűen imádom, hogy az írónő olyan cselekményeket épített a könyvbe, amit gyakran tabu témaként kezelünk. A családon belüli erőszak, egy lány megbecstelenítése, hazugságok kulcs elemei az egész könyvnek. Amellett, hogy feltárja a szemünket a történet, meg is tanít minket arra, hogy soha nincs tökéletes világ,mert tökéletes világ nem létezik. Ugyanis valami nem attól lesz tökéletes, hogy minden megfelelően működik, harmónia érződik. Maga az emberek azok, akik felelősek mindenért, mert egy tökéletes világban is élhetnek galád és alávaló emberek.

A karakterekben most sem csalódik az olvasó. Sőt, a megszeretett személyek újra visszatérnek, és egyre jobban belopják magukat a szívünkbe.
Mia és Liam személyiségéről már esett szó az előző részben és én úgy érzem, hogy a második kötet sokkal inkább a mellékszereplőket emeli ki.

Az egyik ilyen karakter nem más, mint Liam kishúga, Stella. A gyönyörű és törékeny lánynak, már az első részben meg kellett birkóznia a kegyetlen valósággal. Ki gondolta, hogy most még ennél is nagyobb csapás éri. Végtelenül sajnáltam, mert olyan tiszta lélek és pont emiatt szenvedte el a világ legnagyobb szörnyűségét. Nem véletlen, hogy egy ilyen borzalom, ami a legtöbb nőt megtör, őt is darabokra zúzza. Azonban talán egyetlen gyógymód létezik erre a szörnyűségre, egy olyan férfi,aki az életét adná érte. Dylan, az indián harcos gondoskodása és érzelmei, megadják Stellának az esélyt a tovább lépésre. S nem mehetek el a másik két férfi szereplő mellett sem. Mason és Russel. Egyszerűen imádnivaló karakterek és úgy éreztem, az írónő nekik szánta azt a feladatot, hogy az olykor kegyetlenséggel tűzdelt történetben megvillantsák a humorukat. Eszméletlen karakterek!! ( Mivel Masonért senki sem kapkod, én megtartanám magamnak) Mégis a gondoskodásuk, Mia és Stella felé az, ami teljesen levett a lábamról!

Ez történet teljesen máshogy ér véget, mint az előző. Igazság szerint én még meg is mosolyogtam, kíváncsi vagyok arra, hogy Liam mit fog kapni Miától. Ennek ellenér az olvasó érzi, hogy még sok megoldatlan szál vár a hőseinkre. Képesek lesznek megállítani a Manipurában folyó zsarnokságot? Szembe tudnak szállni az új mutánsokkal? Milyen lesz a világ mindezek után? S milyen áldozatot kell hozniuk mindezért?

Mindenkinek csak azt tudom javasolni, készüljön fel erre az utazásra, mert minden időt megér. A történet egyszerűen magával ragadó és csak arra eszmélsz fel, hogy újból véget ért egy út. Egy csodás könyv, amely többet tár a szemünk elé, mint gondolnánk. Izgalmakkal, fájdalmakkal és humorral fűszerezve vezet minket egy olyan világba, mely soha nem volt tökéletes. A folytatás  nagy kérdés pedig az, hogy egyszer lehet-e?


Értékelésem:


You Might Also Like

0 megjegyzés