Nyrae Dawn: Games - A játszma #1

17:09

Már régóta a várólistámon volt ez a könyv. Nem is tudom mi fogott meg benne akkor. Egy biztos sokat kellett várni, hogy megjelenjen ez a könyv. Viszont minden egyes várakozással töltött perc megérte, mert egyszerűen fantasztikus. Az Ulpius-ház kiadásában jelent meg, mint New Adult könyv,  kicsikét kételkedve is fogadtam, de hosszas huzavona után végül megvettem a könyvet. Szerencsére, mert nem csalódtam, imádtam minden sorát.


A tizenkilenc éves Cheyenne megpróbálja tökéletesnek mutatni az életét, hogy elfedje múltja emlékeit. Amikor első főiskolás évében belefut a barátjába, aki egy másik nővel van, e tökéletes kép veszélybe kerül. A huszonegy éves Colt sosem akart főiskolára menni, és sose számított rá, hogy viszi valamire az életben, de mivel haldokló anyjának az a kívánsága, hogy végezze el a főiskolát, nincs más választása, mint úgy tenni, mintha ezt szeretné. Cheyenne-nek szüksége van egy álbarátra, hogy visszaszerezze volt fiúját, Coltnak pedig pénz kell, hogy gondoskodjon a mamájáról, úgyhogy alkut kötnek, amely mindkettőjüknek előnyös. De mi van, ha Cheyenne múltja nem olyan, amilyennek gondolja? Nemsokára már egy másik játszmát játszanak – belegabalyodnak egymásba, hogy elfeledjék fájdalmukat. Minél jobban játsszák a játszmát, annál inkább érzik az egyetlen valóságos dolognak. Cheyenne is, Colt is tudja, hogy az élet sosem könnyű, de egyikük sem számít a tragédiára, amely azzal fenyeget, hogy véget vet játszmájuknak, és örökre elválasztja őket.


Idézetek:
„Rólunk van szó. Arról, hogy a „mi” nem üres frázis többé, hanem a valóság.”

„…,hogy ha egyszer összetörik egy szív,akkor időről időre megbolondul.”

„– Legyél jó… és boldog. Ezt kívánom neked, semmi mást. És hogy tudd, mennyire különleges vagy. Erős vagy, hűséges és gondoskodó. Azt a lányt ott kint olyan boldoggá teszed, hogy madarat lehetne vele fogatni. 
Egy pillanatra elhallgat, alig kap levegőt a nagy megerőltetéstől. 
– A világot jelented nekem – súgja végül.”

„Vannak helyzetek, amikor annyira súlytalanok a szavak. Nem jelentenek semmit, de mindössze ennyi eszközünk van kifejezni magunkat.”

„Mindig a dögös pasik a legnagyobb seggfejek.”

„– Ne sírj hercegnő! Tudod, hogy van a mondás: sok békát meg kell csókolnod, mielőtt megtalálod a hercegedet.”

- Arról volt szó, hogy ez csak egy játék - emlékeztetem.
- Többé már nem az, és ezt te is tudod. minden más egy rakás szar az életemben, ez az egyetlen , ami valódi.
                        ˜  ̊  ˜
Az élet kegyetlen és nem válogat, kire csap le. Mindig keressük az okokat, hogy miért is mi vagyunk a kiválasztottak, miért mi szenvedünk újra és újra. Válaszokat nem kapunk, de hinni kell abban, hogy minden rosszban van valami jó. A küzdelmek pedig csak erősebbé tesznek és segítenek elfogadni és megérteni az élet rendjét.

Már a történet indítása is sejteti velünk, hogy a könyv nem lesz móka és kacagás. Mondhatnám egyből bele a problémák közepébe, hiszen ez az egész történet elindítója.  Cheyenne egész életében küzdött egy fájdalmas múlt és ennek a következményei ellen. Egyetlen támaszát barátjában lelte, aki viszont galádul csapta be őt.  Mindez döbbenti rá igazán arra Cheyenne-t, hogy eddig nem volt önmaga, hiszen minden fájdalmát magába szorította és senkivel nem tudta megosztani a múltban történteket és az édesanyja hiányából adódó űrt.

Colt a tipikus rosszfiú kinézettel rendelkezik, ő válik Cheyenne ál pasijává. Minden adott, hogy kettőjük párosa működjön. Colt gyűlöli a szépfúkat, akik el vannak kényeztetve, megvan mindenre a pénzük és ezért úgy érzik, mindent megtehetnek. Nem akar belemenni ebbe a játszmába, de eget rengető szüksége van a pénzre. Ez az egyetlen oka, hogy eljátsszon egy olyan játékot, amit a háta közepére sem kíván, ráadásul, mindezt egy hercegnővel kell végigvinnie.

Azonban ez a Hercegnő, gyönyörű és ellenállhatatlan, így Colt akaratlanul is csapdába esik. Nem tudja és talán nem is akarja tudni az okát, miért segít ennek a lánynak és miért akarja megóvni mindenáron.
Mindketten sérültek, mindketten hordoznak magukban fájdalmat, amiért nem is ők a felelősek. A körülöttük lévő világ változása miatt kell szenvedniük.

A regény legfájdalmasabb pontja számomra Colt édesanyjának története volt, a könyv mondhatjuk azt is, hogy köré épült, amiért hálás köszönettel tartozok az írónőnek. Ugyanis ezzel a könyvet még egy fokkal szívszorítóbbá tette és ez így volt tökéletes, mert ezt a dolgot egyszerűen nem lehet csak a szőnyeg alá söpörni és pár mondattal elintézni.

Colt és Cheyenne játszmája a regény végére átalakul. Miért? Talán azért, mert ők ketten valóban megértik egymást és a testi vonzalmon kívül egy sokkal mélyebb kapocs alakul ki közöttük, amely minden fájdalomra gyógyír lehet.

S mikor már azt gondolod, itt nem történhet semmi más, akkor tévedtél, mert ez a könyv az utolsó utáni pillanatig magával ragad, és nem enged el.
Könnyek? Elszoruló torok? Nevetés? Mindezek garantáltak, úgyhogy ne hagyd ki ezt a remek történetet, mert nem fogsz csalódni, és egy jó tanács, egy csomag zsebkendőt mindenféleképpen rakj be a könyv mellé.

Értékelésem:



You Might Also Like

0 megjegyzés