Georgia Cates : Beauty - A fájdalom szépsége #1

20:54

Az Ulpius-ház idén nyáron megjelenő könyvei között kapott helyett az amerikai származású írónő Georgia Cates A fájdalom szépsége című erotikus/romantikus könyve. Ezt döntse el mindenki maga, milyen műfajba is sorolja ezt a könyvet.
A fájdalom szépsége
Jack McLachlan iparmágnás a borászat nagyágyúja, egyben Ausztrália legkapósabb agglegénye. Sikerei és vagyona miatt nem ismeretlenek számára a romantikus kapcsolatok bonyodalmai, a zűrös helyzetek elkerülése érdekében extrém szabályok szerint randevúzik. A maga egyszerűségében, kötöttségek nélkül élvezi a gyönyörű hölgyek társaságát. Kapcsolatait üzleti megállapodásként kezeli, minden egyes alkalommal ugyanolyan feltételek szerint. Nincs hosszú távú kapcsolat. Nincs valódi személyazonosság.
Az ő játéka, az ő szabályai. Többnyire elégedett a megszokott játszmával, ám amikor Laurelyn Prescott belép az életébe, muszáj stratégiát váltania. Az új játékos ugyanis minden korábbitól különbözik. Jack világa a feje tetejére áll, amikor három hónapig tartó viszonyba bonyolódik a gyönyörű, amerikai zenésszel. Semmi sem a tervek szerint történik, és Jack egyre több és több szabályt áthág a lány kedvéért. Laurelyn nem is tudja, milyen kivételesen közel kerül ahhoz, hogy olyasmivé váljon, amelynek lehetőségét a férfi elképzelni sem merte. Miatta borul minden játékszabály.
A fájdalom szépsége felnőtteknek szóló kortárs regény, a fiatalabb olvasók számára a felnőtt tartalom miatt nem ajánlott.
  

Idézetek:
"Egész életemben ismertem a fájdalmat,de ez most számomra is újdonság. Nem rossz vagy csúnya dologból született. Ezt a fájdalmat a szépség kovácsolta – a Jack Henry McLachlan iránt érzett szerelmem. Ezt a fájdalmat magamhoz ölelem. Két kézzel kapaszkodom bele,olyan erősen, ahogy csak bírok, mert sosem akarom elfelejteni a szerelmet, amit iránta érzek. Ez a szerelem számomra örökké ilyen marad: A fájdalom szépsége."



"– Köszönöm, hogy igent mondtál.
– Mire?

– Ránk."
 "Talán nem tudod az igazi
nevemet, de úgy ismersz, ahogy senki
más."


"Megpróbálta bevallani, hogy szeret, de nem hallgattam rá. Nem akartam tudomásul venni, hogy viszonozhatom, mert hajthatatlan voltam. Azt hittem, bizonyítanom kell valamit azzal, hogy nem leszek szerelmes. Senkibe, soha."

                       ˜  ̊  ˜

 Első kézbevételkor még kételkedtem, hiszen nem igazán tudtam mit várjak. Annyi, de annyi hasonló könyv érkezett az elmúlt időszakban. Mondhatjuk, hogy a Szürke ötven árnyalata után szinte ellepte a könyves piacot a hasonló témájú könyvek tömkelege.
 A beharangozó alapján, vártam két zűrös a múltjuk elöl menekülő főszereplőt, akiknek a kapcsolata tele lesz hullámvölgyekkel, de tévednem kellett.
Jack a hírnév átka miatt kényszerül állkapcsolatokba, most sincs szó másról, mint három hónap érzelem mentes kapcsolatról. Viszont Jack Henry nem számol, hogy ez az idő jóval hosszabb, mint az eddigi játszadozásai. A legfontosabb azonban, hogy egy igazán különleges nő kerül az útjába. Laurelyn egészen Amerikából menekül az ausztrál Waga Wagáig. Felejteni jött, de helyette egy olyan kapcsolatba lép bele, amely nem ígérhet mást csak fájdalmat. Laurelyn örül, hogy nincsenek kötelességek, nem kell megfelelnie, mert mindössze három hónapot tölt együtt ezzel a félelmetesen jóképű idegennel. Viszont ő sem számol azzal, hogy milyen könnyedén nyílik meg a férfi előtt és árulja el legféltettebb titkait.
 A két főszereplő sorsa viszont váratlan fordulatot vesz az 
idő múlásával, de milyen úton is folytatódik az ő kapcsolatuk, az kiderül, ha elolvasod!
 A könyv tökéletes olvasás, ha romantikára, szenvedélyre, némi erotikára vágysz. A könyv egyaránt csal mosolyt az arcodra és akár könnyeket is a szemedbe.
 Egy hatalmas pluszpontnak tanálom, hogy a könyvben elhangzott zenék listázva (itt meghallgathatod)vannak, sőt akár hallgathatod is olvasás közben. Nagyon sokat ad a könyv hangulatához.

Szerethető történet, és a történet függő vége miatt, pedig biztosra veszem, hogy mindenki epekedve várja a következő részt is.


Értékelésem: 


You Might Also Like

0 megjegyzés